tisdag, januari 13

Jessikas matta





Nu är Jessikas matta klar, hoppas hon gillar den. Den rosa färgen är en aning mörkare än Tess matta. Men det är ju kul om det blir lite olika.

måndag, januari 12

Handledsvärmare

Blev mer sticksugen så jag knallade bort till Gunilla och fick ett mönster på h-värmare.
Det syns inte så bra men det är hålmönster i som blev fint på.
Värmer skönt i kylan.
Köpt mer garn på Garnverket, så det ska bli några tunnare med pärlor.

Sjalar




Jag fick restgarner över från den vävda halsduken så jag stickade en sjal i silke, trädde på pärlor på garnet och matade på varefter.
Stickade en trekants sjal av det roliga garnet från Garnverket (stora stickor)

Halsduk


Den här halsduken är vävd av silke både i varp och inslag. Det är tuskaft med rosetter, sedan la jag in ett kul garn från Garnverket.
Jag vävde denna på min utbildning på Hemslöjden. Vi räknade ut och skapade mönstret själva med hjälp av vår lärare. Allas halsdukar vart olika beroende på inslag och mönster. Kul.

Har här gjort en Bling Bling matta det var kul, den är vävd av trikåtrasor, ryagarn och ett silvergarn. Mattan är vävd i tuskaft med slarvkäll och ryaknutar.
Fick massa trikåtrasor av en dam som skulle sluta att väva, jag hade lite varp kvar så det var bara att sätta igång och leka.
Den passar ju inte hos mig men kanske någon liten tjeja vill ha den i sitt rum.

Princesskudde

Princesskudde till Filippa.

Den här kudden har jag gjort på min utbildning på Hemslöjden. Vi skulle brodera och det är inte riktigt min styrka, framförallt fritt broderi. Men jag knåpade ihop en kudde till mitt lilla barnbarn Filippa.
Jag har färgat tyget med syrafärgning och ritat mönstret, broderat och sytt kudden.

Hoppas Filippa blir glad och tycker den är fin, tror jag nog.
Välkommen